Printen

Tekst toevoegen en bewerken

Om tekst toe te voegen aan je pagina, ga je aan de linkerkant van je scherm naar ‘Text’. Je ziet dan verschillende lettertypes verschijnen. Je kan uit deze standaard lettertypes kiezen of een eigen lettertype toevoegen. Het toevoegen van je eigen lettertype gaat via ‘Upload Fonts’.

Let op: alleen WOFF-bestanden kunnen worden geüpload. Kom je er niet uit? Stuur een mailtje naar leslinq@leslinq.com, dan zetten wij het lettertype er voor je in.

Zodra je een lettertype hebt gekozen, kan je deze naar het canvas slepen. Door 2 keer op de tekst te klikken, bewerk je de tekst. In het onderstaande scherm kan je verschillende dingen aanpassen: lettertype, lettergrootte, tekstopmaak, kleur, markering, uitlijning en opsomming. Ook kan je een link naar een mailadres creëren. In het tekstvak zelf kan je de tekst aanpassen. Om donkere tekst beter te zien, is het handig om de dark mode uit te zetten via de knop ‘Use Dark Mode’.

Als je tevreden bent over de tekst en de opmaak, klik je op ‘Confirm’. Nu kan je de tekst op de juiste plek op de pagina zetten. Het is handig om hiervoor de onderstaande knoppen te gebruiken. Let op dat je wel ‘Align To Page’ aangevinkt hebt staan.

Als je nog niet tevreden bent over de tekst of de opmaak, kan je deze eenvoudig aanpassen door hier opnieuw dubbel op te klikken.

Wil je dat mensen de tekst ook kunnen horen? Dan is text to speech een handige optie. Lees hier meer over het maken van text to speech bestanden.

Inhoudsopgave