Printen

Open vraag

Naast de meerkeuzevragen, is de open vraag ook een optie in LesLinq. Het interactieve format van de open vraag moedigt kritisch denken en een dieper begrip aan, waardoor leren zowel uitdagend als lonend wordt.

Open vraag creëren

Om een open vraag te creëren, ga je naar ‘Question Module’. Hier kies je voor ‘OPEN QUESTION’.

Je krijgt het volgende scherm te zien:

Door dubbel te klikken op het bovenste tekstvak, kan je de vraag bewerken. Je kan het lettertype, lettergrootte, uitlijning, kleur, transparantie en vorm van zowel de vraag, als het antwoordveld bewerken.

Als je de vraag als geheel selecteert en op het tandwieltje drukt, kom je in de instellingen van de gehele vraag. Hier kan je de score, style, transparantie, hints, bottom bar, positie en animatie aanpassen.

Nadat de vraag beantwoord is, wil je dat iemand doorgaat naar de volgende pagina. Hiervoor ga je in ‘Action’ naar ‘VIEW’. Hier klik je op ‘+ ADD KEYFRAME’ en ‘+ADD ACTION’.

Bij ‘Action’ kies je voor ‘Navigate To Page’ en bij ‘Page:’ kies je voor ‘Next Page’. Hierna klik je op ‘Confirm’.

Open vraag evalueren met keywords

Bij het ontvangen van de antwoorden biedt LesLinq ook de mogelijkheid om de nauwkeurigheid en relevantie van elk antwoord te evalueren. Dit is gebaseerd op vooraf bepaalde trefwoorden (answer keywords) die je zelf invoert.

Voorbeeld:
Wat zijn enkele bezienswaardigheden in Europa?
Trefwoorden: Eiffeltoren, Colosseum, Acropolis

Om 100% te behalen, moet elk trefwoord in het antwoord aanwezig zijn. Als er 1 van de 3 trefwoorden wordt genoemd, is de score 33%.

Om de trefwoorden in te vullen, klik je dubbel op het antwoordveld. Linksboven zie je ‘ANSWER KEYWORDS’. Hier kan je alle trefwoorden typen. Let op: zet wel een spatie tussen de woorden.

Inhoudsopgave