Printen

Overige bestandstypes

LesLinq heeft een aparte functie voor het importeren van AI, PPT (PowerPoint), PDF en PSD-bestanden. Wanneer je een project maakt of een bestaand project opent, kunt je deze bestanden uploaden via het gedeelte ‘Uploads’.

Via ‘UPLOAD MEDIA’ upload je het bestand. Klik vervolgens op het blauwe rondje met de 3 puntjes en selecteer het bestandstype dat je hebt geüpload.

Nu zie je het bestand verschijnen. De bestanden worden op verschillende manieren ingelezen:

AI

Vanuit LesLinq open je een bestaand project, of maak je een nieuw project aan. Vervolgens dubbelklik je op het Image icon, of je sleept deze naar je canvas. Je ziet dan het volgende scherm:

Illustrator bestand importeren in LesLinq

Je kiest nu voor de optie ‘UPLOAD AI FILE’ en selecteert het Adobe Illustrator bestand dat je wilt importeren. Klik op ‘Openen’. Het volgende scherm verschijnt:

import Adobe Illustrator bestanden ion LesLinq

Kies welk bestandsformaat je wilt importeren (PNG of SVG) en selecteer de lagen uit je Adobe Illustrator bestand die je wilt importeren. Je kunt de lagen selecteren door op de + te drukken tot je alle lagen geselecteerd hebt die je wilt importeren. Wanneer je de +knop niet gebruikt, wordt je Illustrator bestand als 1 aparte laag (= 1 afbeelding) geïmporteerd. Je kunt dan niet de afzonderlijke lagen bewerken.

Klik nu op ‘Import’ en je ziet dat de aparte lagen uit Adobe Illustrator als los bestand worden geïmporteerd. Je kunt nu elke afbeelding apart animeren en bewerken.

Let op: soms wordt er een transparante laag over de geïmporteerde objecten heen gezet. Je kunt deze gewoon selecteren en verplaatsen of verwijderen, zodat je alle losse geïmporteerde objecten apart kunt aanklikken en bewerken.

PPT

LesLinq heeft een aparte functie om een Powerpoint (PPT) bestand te importeren. Wanneer je een project aanmaakt of een bestaand project opent, zie je linksonder in de menubalk een knop ‘PPT’. Wanneer je daar op klikt opent een nieuw venster en kan je je Powerpoint bestand uploaden en verder bewerken in LesLinq.

PDF

De functie is zo ingesteld dat elke pagina van de PDF die je importeert als afbeelding wordt ingelezen op een aparte pagina in LesLinq. Per pagina kan je vervolgens weer interactiviteit toevoegen. Deze functie is ideaal voor uitgevers die op eenvoudige wijze een interactieve pdf willen maken. Let op: LesLinq exporteert standaard in HTML5, en daarmee is de interactieve PDF in ieder systeem meteen in te zetten.

PSD

LesLinq heeft een aparte functie om Photoshop (PSD) bestanden te importeren. Wanneer je een project aanmaakt of een bestaand project opent, zie je rechts in je scherm, onder ‘Pages’ de groene buttons + Page en + PSD. Wanneer je op de button + PSD klikt, opent een nieuw venster met de mogelijkheid om PSD bestanden te uploaden. Elke Photoshop laag wordt als apart element geïmporteerd. Dit geeft je als gebruiker enorm veel flexibiliteit om de aparte lagen verder te bewerken in LesLinq. De maximale bestandgrootte voor het importeren van een PSD bestand is 20 MB.

Inhoudsopgave