Master page

Binnen een project kan je verschillende master pages aanmaken. Een master page is een pagina waar je bepaalde elementen en objecten aan kan toevoegen. Vervolgens kan je deze master page over pagina’s in het project zetten, waardoor deze elementen op al deze pagina’s terugkomen.

Hoe maak je een master page?

Ga rechtsboven in het scherm naar ‘MASTER’. Hier klik je op ‘+ADD PAGE’, je krijgt nu een lege pagina te zien. Hier kan je zelf elementen, afbeeldingen, etc. opzetten. Door op het tandwiel te klikken, geef je de pagina een naam. De onderstaande afbeelding bevat 4 iconen, waar 3 acties aan gekoppeld zijn. Het home icoon navigeert naar de vaste homepage, het pijltje naar links navigeert naar de vorige pagina en het pijltje naar rechts naar de volgende pagina.

Deze elementen en het logo zijn handig om op meerdere pagina’s te zien. Om dit in te stellen ga je terug naar ‘PAGES’ en selecteer je de pagina waarop je de elementen wilt toevoegen. Hier klik je op het tandwieltje en selecteer je onder ‘MASTER PAGE’ de juiste pagina.

Je ziet de elementen en objecten die op de master page gezet zijn, nu op de normale pagina verschijnen. Deze elementen worden in dit scherm op de achtergrond gezet, maar zodra je de pagina previewt komen ze op de voorgrond.

Alle animaties en acties die aan elementen gekoppeld zijn, worden meegenomen vanaf de master page. Als je in de master page iets bewerkt, wordt dit direct op de pagina’s doorgevoerd.

Wil je graag bepaalde elementen in meerdere projecten gebruiken? Dan is het handig om een eigen template aan te maken.