Nulmeting

In de nulmeting (aparte licentie) kan je uitgebreide vragenlijsten maken en verspreiden. Vanuit het beheersgedeelte kun je gemakkelijk de voortgang van de deelnemers volgen. De resultaten worden duidelijk weergegeven in een spinnenwebgrafiek, opgesplitst per segment en deelnemer.

Deelnemers ontvangen een link via e-mail. Zodra alle vragen zijn beantwoord, kunnen ze hun persoonlijke scores voor alle segmenten bekijken op het deelnemersdashboard.

Aanmaken vragenset

Log in op je LesLinq-account, open een nieuw project en volg de onderstaande stappen:

Klik links in het scherm op ‘Zero Measurement Module’.

Een apart panel voor de nulmeting wordt nu geopend. Bij de ‘Question Bank’ zie je de reeds gemaakte vraagreeksen. Om een nieuwe vragenset aan te maken, klik je op de knop ‘CREATE A NEW SET’.

Je komt nu in de Question Set Editor. Hier kan je vragen en antwoorden handmatig invoeren, of je kunt ervoor kiezen om vragen te importeren uit een Excel-bestand met de knop ‘IMPORT FROM EXCEL’.

Voer de naam van de vragenset in naast ‘Name’. In de grijze balk eronder kan je ook een categorienaam toevoegen. Om een vraag toe te voegen, klik je op de knop ‘ADD QUESTION’.

Het vragenformulier wordt nu geopend.

Er zijn 2 soorten vragen die je toe kan voegen:

Vragenset toevoegen en bewerken

Nadat je de vragenset hebt gemaakt, wordt deze weergegeven in de lijst van ‘Question Bank’. Om de vragenreeks te bewerken, klik je op het bewerkingspictogram.

Om de vragenreeks te gebruiken op je pagina, klik je op het plusteken (Add to page).

Na het klikken op het plusteken wordt de vragenset toegevoegd aan de pagina. Links in je scherm zie je het eigenschappenpaneel van de vragenmodule. In de ‘Question Settings’ zie je de gecreëerde vragenset.

Onder ‘SELECT QUESTION SET’ zie je de lijst met categorieën in de vragenset. Hier kunnen we categorieën aanvinken/uitvinken die je wilt gebruiken in de vragenmodule. Als je op het tandwiel klikt, kan je ook het maximum aantal vragen instellen.

Het is ook mogelijk om vragen uit meerdere vragensets toe te voegen. Wanneer je dubbelklikt op de ‘SELECT QUESTION SET’ verschijnt een pop-up met een overzicht van vragensets. Hier kan je vragenreeksen aan- of uitvinken.

Onder de sectie ‘Question Settings’ vind je de ‘Question Arrangement Rule’. Hier kan je kiezen hoe de vragen worden geselecteerd om weer te geven. Je kunt dit instellen voor zowel vragenset, categorie als de vraag en de mogelijkheden zijn ‘Regular’ en ‘Random’. De vragen worden weergegeven volgens deze instellingen. Om de wijzingen in het project te bekijken, klik je op de ‘Preview’ knop aan de rechterbovenkant van de pagina.

Nadat alle vragen zijn afgespeeld, wordt er een eindbericht weergegeven. Dit bericht kan worden gewijzigd vanuit het eigenschappenpaneel van de vraagmodule. Je doet dit in de sectie ‘End Message’.