Eigen templates maken

Heb je een pagina opgemaakt in je eigen stijl? En wil je elementen / buttons / afbeeldingen / etc. op andere pagina’s op dezelfde manier toevoegen? Dan kan je je eigen template creëren. Dan worden niet alleen de juiste elementen opgeslagen, maar ook de acties die je eraan gekoppeld hebt!

Om een eigen template te maken, groepeer je eerst de juiste elementen. In de onderstaande afbeelding zie je dat er een opsomming is geselecteerd. Dit doe je door de elementen aan te klikken terwijl je Shift ingedrukt houdt. Wil je van alles op de pagina een template maken? Dan kan je op CTRL + A drukken om de gehele pagina te selecteren. Als de juiste elementen hebt geselecteerd, druk je op CTRL + Shift + G of ga je naar het tandwieltje rechtsonder en klik je op ‘Group Selected Elements’.

Als de elementen samen een groep vormen, krijg je de optie om de groep een naam te geven. Hier vul je de gewenste naam van het template in. Hierna klik je op ‘Create Template’.

Nu je het template hebt opgeslagen, ga je naar ‘Templates’ aan de linkerkant in het scherm. Hier zoek je op de naam die je het template hebt gegeven. Nu kan je een nieuwe pagina of project aanmaken en het template erin slepen.

Wil je leren hoe je het template weer aanpast in kleur/tekst? Ga dan naar bestaande templates gebruiken.